T 0348 - 447 726 | M 06 300 117 43
Oosteinde 5 3466 LA Waarder

Houtvergasser Fröling

HOUTGESTOOKTE CV-KETEL VOOR EEN DUURZAME OPLOSSING!

Installatiebedrijf Neuteboom is leverancier en specialist van hout gestookte cv-ketels en dealer van de merken Fröling en Atmos. Bent u opzoek naar
een dergelijke ketel, neem dan contact met ons op.

Een hout gestookte cv-ketel is een erg milieuvriendelijk product. Doordat er hout wordt gebruikt als brandstof komt er niet zoveel CO2 vrij als bij een gewone cv-ketel op aardgas. Er komt tijdens de productie net zoveel CO2 vrij als dat de boom heeft opgenomen tijdens zijn groei. Er wordt dus net
zoveel vrijgegeven als dat er ooit is opgenomen. Dit zorgt ervoor dat het CO2 niveau in balans blijft.

Een Hout gestookte cv-ketel kan ervoor zorgen dat het gehele huis verwarmd wordt. Ook kan de ketel ervoor zorgen dat het hele huis wordt voorzien van warm water. Deze energie haalt de ketel uit het vergassen van houtblokken. Het rendement van de ketels van Fröling kan oplopen tot meer dan 100 procent wat uniek is voor stukhoutketels. Bij een houtvergassingsketel wordt aanbevolen om een buffertank te plaatsen. Er wordt namelijk in een korte tijd erg veel warmte gegenereerd. In een buffertank kan deze warmte worden opgeslagen. Het voordeel hiervan is dat je meestal maar 1 keer per dag hoeft te stoken en toch de hele dag warmte hebt.

In een vergassingsketel wordt het hout op een zeer hoge temperatuur gebracht. Deze hoge temperaturen zorgen ervoor dat er vanuit het gebruikte hout gassen vrijkomen. Deze worden vervolgens in een aparte kamer in de ketel verbrand. De hitte die hierbij vrijkomt wordt opgeslagen in de buffertank.

CONTACT?

Heeft u interesse in een Hout gestookte cv-ketel of is iets niet geheel duidelijk, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Meer informatie over de Fröling stukhoutketels kunt u vinden via onderstaande link.
https://neuteboom.dealer-site.nl/